Mine 10 første måneder i Edura

Læsetid: 3 minutter
Mine 10 første måneder i Edura
Jonas_Kamp-Jensen_arbejde_i_Edura

Jonas Kamp-Jensen er 29 år og ansat som Business Analyst i Edura. I denne artikel sætter Jonas ord på de 10 første måneder i Edura – og giver indblik i, hvordan det er at arbejde i en mindre konsulentvirksomhed

”Behovet for digitalisering er enormt, og det er i høj grad værdiskabende for mig, at vi kan hjælpe individer og organisationer, der har utrolig stærke pædagogiske og didaktiske egenskaber, men relativ smal forståelse for anvendelse af IT, og hvor den kan anvendes i deres kontekst og hverdag”

Begyndelsen i Edura

Jeg startede officielt hos Edura den 1. april 2019.

Jeg havde tidligere siddet i en salgsrolle i et større konsulenthus i Danmark. Jeg havde dog et ønske om at søge et nyt arbejdsområde, der var tættere knyttet til min uddannelsesretning, kompetencer og interesser.

I den forbindelse så jeg tilfældigvis et jobopslag fra Edura. Jeg havde på daværende tidspunkt intet kendskab til Edura, men er sidenhen blevet ekstremt draget af det arbejde, vi udfører. Både i forhold til variationen af mine arbejdsopgaver, men også for sektoren generelt.

Stejl læringskurve

Siden starten har der været stort fokus på min læringskurve.

Da jeg begyndte i Edura, blev jeg derfor sat igang på en ny kundesag. Her agerede jeg assisterende projektleder for Jonathan gennem implementeringen af et projekt om ”Implementering af Studieadministrativt system i FGU-sektoren”.

Opgavens omfang og opgaver, det tidsmæssige -og politiske pres samt kulturforskelle har medvirket til, at dette projekt har været den største læringsrejse, jeg har været på i min tid hos Edura.

Det var samtidig mit første projekt, så læringskurven var stejl fra start. Jeg fik gennem projektet hands-on erfaring med mange elementer af et projekt, som jeg reelt kun havde teoretisk erfaring med.

Gennem de sidste 10 måneder har jeg også været impliceret i en håndfuld sager, hvor jeg har kørt mine egne projekter med sparring fra partnerne hos en lang række af vores kunder her i Edura.

Projektlederansvar

I oktober fik jeg eget projektlederansvar, da Edura blev valgt til at gennemføre en fælles proces for indsamling af leads på Danmarks største uddannelsesmesse for erhvervsuddannelser, kaldet DM i Skills.

I 2025 vil der i Danmark mangle op mod 75.000 faglærte. Øget oplysning om erhvervsuddannelserne, herunder DM i Skills, skal derfor være medvirkende til at skabe flere faglærte. På trods af rekordstort fremmøde på de tidligere Skills-messer, er messen som udgangspunkt ikke gearet til at fastholde de besøgende og levere relevant uddannelsesinformation – det har i hvert fald ikke været i fokus tidligere.

Vores indgangsvinkel på opgaven har, grundet målgruppen i alderen 14-29, været at implementere en række chatbots som skal styrke dialogen med de unge og deres forældre. Indledningsvist har vi indsamlet leads på de officielle landing pages, mhp. at sende påmindelser og materiale om messen forud for afholdelse. Dernæst har vi planlagt at udvikle en mere uddannelsesfokuseret chatbot, der skal eksistere på selve messen. Her vil vi kvalificere leadet yderligere med uddannelsesønsker, adresser, telefonnumre osv. Målet er, at vi efter messen kan fordele leads til skolerne efter uddannelsesønsker og adresser. På den måde kan uddannelsesinstitutionerne gå målrettet efter de interesserede uddannelsesparate, og undgå at levere irrelevant information til identificerede leads.

Min rolle som projektleder har derfor været at:

  • Identificere samtlige interessenter i projektet
  • Planlægge kommende leverancer
  • Deltage i og afvikle workshops
  • Have ansvar for økonomistyring (internt)
  • Sikre at alle i projektet leverer til aftalte deadlines
  • Sikre at kunden er tilfreds

Det har været en rolle, som har været rigtig spændende for alvor at prøve kræfter med.

Erfaringer i hobetal

Jeg synes i høj grad, jeg er blevet mere omstillingsparat og struktureret i løbet af mit arbejde i Edura.

Variationen af mine arbejdsopgaver har styrket mine evner til at jonglere de mange bolde, som konsulentfaget indimellem kræver. Dertil har jeg også oplevet, at det er vigtigt at møde vores kunder i øjenhøjde og lynhurtigt være i stand til at identificere, hvor vores involvering kan skabe størst værdi.

I mange af vores rådgivningsopgaver er der ikke ét facit hos kunden, som ofte øger både kompleksiteten af leverancen og forventningerne til vores involvering betydeligt.

Variationen af kunder og typen af opgaver har også betydet, at jeg på nogle punkter er kommet ud af min komfortzone. Man må gerne mærke, at man står lidt på dybt vand, og virkelig skal overveje, hvordan man håndterer sit arbejde bedst.

Her er Edura et godt sted at være. Selvom der er meget frihed under ansvar, så er mine kollegaer også meget åbne, hvis man har behov for sparring og støtte.

Uddannelsesbaggrund

På nuværende tidspunkt vil jeg nok stadigvæk betegne mig selv som under uddannelse. Jeg har gennemført en meget praksisorienteret professionsbachelor i Erhvervsøkonomi og IT fra København Erhvervs Akademi (KEA). Jeg er efterfølgende påbegyndt en kandidatuddannelse på IT-Universitetet i København (ITU) kaldet Digital Innovation and Management (DIM).

DIM er en uddannelse, som i virkeligheden minder meget om min Bachelor, hvor fokus er placeret i spændingsfeltet imellem forretningen og IT. Det er derfor vores opgave at være brobygger, når der opstår kløftdannelse imellem forretningsbehov og anvendelse af informationsteknologi.

Jeg har sidenhen fået en så markant rolle gennem mit arbejde i Edura, at jeg har haft et ønske om at prioritere min stilling og mine opgaver højere end mit studie. Jeg er derfor ved at skifte uddannelsesretning til CBS, da de tilbyder en lignende kandidatuddannelse. Den er dog kun på deltid, og kan indfri mine ambitioner om at blive yderligere specialiseret

Kontaktinformation

jonaskampjensen

jonaskampjensen

jkj@edura.com

Vil du forrest i køen når vi deler ny viden?

Over 600 læser allerede med når vi deler viden om vores arbejde med uddannelsessektoren

Ved tilmelding accepterer du behandling af dine data. Du kan altid framelde dig.