5 opdateringer til bedre online undervisning i Microsoft Teams

Læsetid: 3 minutter
I efteråret 2020 kommer der 20 nye opdateringer i Microsoft Teams, som kan hjælpe undervisere med at styrke deres online undervisning
5_opdateringer_i_Microsoft_Teams_lille_billede

Abonner på viden om digital læring

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle vores fremtidige udgivelser om digitalisering og optimering af uddannelsessektoren.

I den seneste tid under Coronakrisen har Microsoft Teams vist sig at være et værdifuldt værktøj for undervisere. De mange funktioner i Teams har især været med til at effektivisere fjernundervisning.

De sidste par måneder har dog også belyst en række områder, hvor Microsoft Teams kan forbedres for at gøre online undervisning endnu bedre. Derfor igangsætter Microsoft en række opdateringer, som kan støtte undervisere og studerende i deres online undervisning. I denne artikel kaster Edura lys over 5 opdateringer, som formentlig kommer til at være særligt værdifulde for undervisere. Vil du gerne vide mere om de nye opdateringer i Microsoft Teams?
Så kan du tilmelde dig Eduras webinar om 20 nye måder Microsoft Teams kan gøre din virtuelle undervisning bedre!

1. Større overblik over deltagere

I løbet af efteråret vil Microsoft Teams gøre det muligt at kunne se op til 49 deltagere i et møde ad gangen. Det er et 7×7 video format, som kan understøtte fornemmelsen af et fysisk klasseværelse. Denne opdatering kan gøre det langt nemmere for underviseren at få et overblik over de studerende og samtidig gøre oplevelsen mere personlig.

Større_overblik_over_de_studerende_Microsoft_Teams

2. Underviseren starter mødet

En anden opdatering af Microsoft Teams gør det muligt for underviseren at placere de studerende i en lobby. Her må de studerende så vente til, at underviseren selv starter mødet. Der har været en del problemer med, at de studerende førhen har fungeret som en del af organisationen og ikke som gæst. Det har betydet, at de studerende har været i stand til selv at starte mødet uden underviseren. Den nye funktion burde derfor give underviseren bedre kontrol over undervisningen.

3. Breakout Rooms

En tredje opdatering fokuserer især på gruppearbejde i større forsamlinger. Microsoft Teams planlægger derfor at lancere en funktion kaldet Breakout Room. Denne funktion findes allerede i værktøjer såsom Zoom, og gør det muligt for underviseren at sende de studerende ud i små grupper for at samarbejde om en opgave. Microsoft har meldt ud, at de arbejder på at underviseren skal kunne bestemme over, hvilke grupperum de studerende samles i. Samtidig bør underviseren kunne hoppe rundt i de forskellige grupperum, for at hjælpe de studerende med deres opgave.

4. Indsigt i klasseaktiviteter

En fjerde opdatering er allerede lanceret, og giver underviseren et overblik over de studerendes akademiske fremskridt. Denne funktion kaldes ”Class insights”, og samler en lang række oplysninger om de studerendes aktiviteter i Microsoft Teams. Derudover er ”class insights” udelukkende tilgængeligt for underviseren. På den måde kan underviseren få et overblik over hvornår de studerende arbejder på deres afleveringer, det generelle karaktersnit, hvilke studerende der er inaktive/aktive osv.

Class_Insights_Microsoft_Teams

5. Afleveringer kan opsættes i alle kanaler

I Microsoft Teams kommer der en opdatering for afleveringer. Denne opdatering gør det muligt for underviseren at vælge på hvilken kanal, de gerne vil opdatere de studerende om nye afleveringer. Det giver underviseren en langt større fleksibilitet for at sende notifikationer til de studerende på forskellige kanaler. Det er også en opdatering, som kan være med til at give en bedre struktur i Teams og skabe et bedre overblik for de studerende.

Vil du forrest i køen når vi deler ny viden?

Over 600 læser allerede med når vi deler viden om vores arbejde med uddannelsessektoren

Ved tilmelding accepterer du behandling af dine data. Du kan altid framelde dig.