E-læringstrends fra 2019

Læsetid: 3 minutter
E-læringstrends fra 2019
E-læring_2019

Abonner på viden om digital læring

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle vores fremtidige udgivelser om digitalisering og optimering af uddannelsessektoren.

Vi har her hos Edura samlet en række overordnede e-læringstrends, som har været fremtrædende i 2019

E-læringstrends_2019

Blended Learning

De seneste år er Blended Learning blevet et vigtigt begreb, som kombinerer traditionel tilstedeværelsesundervisning med online undervisning og e-læring. Blended Learning har som et læringsværktøj en lang række fordele, f.eks. kan det øge målgruppens engagement, fleksibilitet og selvstændighed. Vil du gerne vide mere om Blended Learning og dets fordele, så kan du læse mere her.

Her hos Edura har vi også i løbet af året arbejdet med at hjælpe offentlige institutioner og private virksomheder med at udvikle læringsforløb baseret på Blended Learning.

Blended_Learning

Gamification

Gamification er en anden af de e-læringstrends, som vi har set i år 2019, og som sandsynligvis vil blive yderligere udviklet i fremtiden. Gamification handler om at bruge elementer af spil i situationer og aktiviteter, som ikke i sig selv er spil. Den største fordel ved at anvende Gamification er, at det gør læring langt mere underholdende og sjovt end traditionel læring. Når man anvender Gamification i læringssammenhænge, er der dog en række funktioner, som kan gøre det digitale læringsspil mere effektivt. Vil du gerne vide mere om Gamification, så kan vi anbefale dig at læse mere her.

Videobaseret læring

Videobaseret læring er en e-læringstrend, som også har haft indflydelse på e-læring i 2019. Videobaseret læring er ikke et nyt værktøj, men bruges i stigende grad af flere virksomheder og institutioner, når de skal uddanne deres målgruppe. Derfor er videobaseret læring endnu én af de e-læringstrends, som vi har set i 2019. Videobaseret læring kan bruges til visuelt at illustrere en pointe, som i højere grad fanger målgruppens opmærksomhed.

Virtual, Augmented og Mixed Reality

Disse begreber dækker over én af de e-læringstrends, der er i stor vækst, og som har enormt potentiale inden for digital læring. De tre begreber dækker grundlæggende over en teknologi, der skaber en computerdesignet virkelighed. Her kan brugeren enten få følelsen af at være en del af den computerdesignede virkelighed eller kan interagere med den virkelige verden samtidig med den computerdesignede verden. I 2019 så vi også flere eksempler på, at virksomheder forsøger at inkludere Virtual Reality i deres forretning. F.eks. kan der peges på Danbolig, der lancerede brugen af Virtual Reality på deres hjemmeside. Det giver deres kunder mulighed for at opleve virtuelle boligfremvisninger uden, at de skal rejse sig fra deres sofa.

Vil du gerne vide mere om Virtual, Augmented og Mixed Reality, så kan du læse Eduras artikel her.

Mikrolæring

Mikrolæring er også en e-læringstrend, der har været populært i 2019. Mikrolæring, også kendt som bite sized learning eller learning nuggets, handler om at dele e-læringen op i mindre bidder, som kan ses eller læses på omtrent 2-3 minutter. Mikrolæring kan bruges i form af videoer, spil, quizzer, infografik eller korte moduler. Mikrolæring er dog oftest videobaseret, og derfor er den mest anvendte kanal for mikrolæring på nuværende tidspunkt YouTube. En af fordelene ved at anvende denne e-læringstrend er, at mikrolæring i høj grad er motiverende og langt mere overskueligt på baggrund af dens grundlæggende princip om at være kortfattet.

MOOC

En sidste e-læringstrend der kan fremhæves, er begrebet MOOC, som står for Massive Open Online Courses. MOOC dækker over online kurser, som i høj grad gør læring tilgængelig for alle.

Information_on_MOOC

I løbet af de seneste par år har der været en markant stigning i antallet af tilbudte kurser globalt. I 2019 var der flere end 100 millioner studerende på verdensplan, som havde tilmeldt sig en MOOC. På trods af det høje antal tilmeldte er det stadig en udfordring, at der er et højt frafald på kurserne. Alligevel giver MOOCs store muligheder for at øge tilgængeligheden af læring, netop fordi det grundlæggende princip ved MOOCs er, at alle kan få adgang til dem hvor som helst og når som helst.

Her hos Edura har vi også fokus på fordelene ved MOOCs. Bl.a. har vores medarbejder Filip netop afsluttet en MOOC. Han udtaler om sin oplevelse, at: ”jeg kunne gennem MOOCs sikre mig, at jeg valgte den helt rigtige studieretning og karriere vej”.

Er du yderligere interesseret i de muligheder, som MOOCs kan tilbyde, og de tiltag der er igangsat for at mindske frafald på kurserne? Så kan du læse Eduras artikel her.

Vil du forrest i køen når vi deler ny viden?

Over 600 læser allerede med når vi deler viden om vores arbejde med uddannelsessektoren

Ved tilmelding accepterer du behandling af dine data. Du kan altid framelde dig.