Erfaringer fra dialogforum om frafald

Læsetid: 2 minutter
Erfaringer fra dialogforum om frafald

Abonner på viden om trivsel og fastholdelse

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle vores fremtidige udgivelser om digitalisering og optimering af uddannelsessektoren.

Erfaringer fra dialogforum om frafald

Frafald på uddannelser har mange negative konsekvenser for samfundet. Der har været forsket i området i årtier, men hvorfor er det så svært at knække koden definitivt og nedbringe et problemomfang, som årligt koster den danske stat op imod 1 mia. kroner?

Download whitepaper

Dialogforum om frafald

For at komme lidt nærmere en afklaring på ovenstående spørgsmål inviterede vi en række parter fra uddannelsesområdet til en fokuseret dialog om frafald d. 25. juni 2019 i Industriens Hus. 

Formålet med arrangementet var at kortlægge og belyse historiske frafaldsindsatser, indflydelsesrige personer, organisationer og foreninger samt identificere løsninger og igangværende projekter. 

Herudover ville vi gerne inspirere med nyeste forskning på området, digitalisering af uddannelsessektoren og sociale investeringer. 

For at blive klogere på den nyeste viden inden for uddannelsesfrafald i Danmark, gav Vibe Aarkrog og Bjarne Wahlgren fra Århus Universitet en introduktion til deres eksisterende forskningsprojekt ”At blive på sporet”.  

Herefter fulgte et oplæg omkring sociale investeringer, som havde til formål at inspirere og oplyse om området, som stadig er et relativt nyt begreb – særligt i Danmark, hvor vi har meget erfaring med det. 

Vi ønskede at skabe en større interesse for sociale investeringer, samt indgå i en dialog omkring, hvorvidt deltagerne troede på, at sociale investeringer kunne være medvirkende til at bibringe mere virkningsfulde og bæredygtige løsninger på frafaldsproblemer. 

Slutteligt gav partner i Edura, Gorm Eriksen, en kort introduktion til digitalisering af uddannelsesinstitutioner og et indblik i den forandring, som sektoren står overfor i fremtiden. 

På dagen deltog repræsentanter fra TEC, Dansk Industri, Niels Brock, Danmarks Statistik, Region Hovedstaden, Københavns Universitet, Den Sociale Investeringsfond, NEXT og Aarhus Universitet.

3 temaer fra dagen

Der blev på dagen præsenteret 3 udvalgte temaer, som vi tror på vil have indflydelse på uddannelsesfrafald: 

  1. Digitalisering og data
  2. Sociale investeringer
  3. Forskning

Vi opfatter de 3 områder som byggeklodser, som individuelt ikke har nogen betydelig effekt, men som i en kombination kan være løsningen på at mindske uddannelsesfrafaldet i Danmark.

Download whitepaper

Andre relevante artikler om Trivsel & Fastholdelse

Vil du forrest i køen når vi deler ny viden?

Over 600 læser allerede med når vi deler viden om vores arbejde med uddannelsessektoren

Ved tilmelding accepterer du behandling af dine data. Du kan altid framelde dig.