Er Virtuelle Events fremtiden på skolerne?

Læsetid: 3 minutter
Events og arrangementer på en uddannelsesinstitution – om det er brobygningsarrangementer, åbent hus eller besøgsdage – er en stor del af skolens samlede tiltræknings- og rekrutteringsindsats. Derfor sætter Edura i denne artikel fokus på, hvordan man kommer godt i gang med afholdelse af virtuelle arrangementer

Abonner på viden om trivsel og fastholdelse

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle vores fremtidige udgivelser om digitalisering og optimering af uddannelsessektoren.

Usikkerheden om hvorvidt man som uddannelse kan gennemføre traditionelle arrangementer, er stor og flere skoler frygter at investere tid og ressourcer i planlægningen af fysiske events, som efterfølgende må aflyses. Valget af uddannelse er én af de største beslutninger i de unges liv, og derfor har Corona-situationen skabt gode muligheder for, at vi kan gentænke de traditionelle arrangementer og i stedet finde på nye alternative og nyskabende løsninger. Her kan vi især fremhæve fænomenet virtuelle arrangementer, som vi mener har et stort potentiale for fremtiden, og som over tid kan vise sig at være en mere effektiv og billigere løsning.

Hvordan afvikles et godt Virtuelt Arrangement?

I dag findes der flere muligheder for at afholde et godt virtuelt arrangement. Det kan blandt andet gøres ved live events, websites med informationer eller gennem 3D oplevelser. Mange uddannelser har siden marts forsøgt sig med virtuelle events i form af synkrone (live) events, hvor man har inviteret indenfor til et live stream på eksempelvis YouTube eller afholdt webinarer via platforme som Microsoft Teams, Zoom eller lignende.

Platforme som Zoom, Microsoft Teams, Slack og Skype for Business er bygget til samarbejde – og er derfor ikke skabt med det formål at kunne afvikle virtuelle events. Der findes dog udvidelser og tilkøb, som gør det nemmere på især Microsoft Teams. Selvom vi i Edura har samlet over 300 mennesker til virtuelle arrangementer på Microsoft Teams i 2020, så er der stadig nogle helt klare begrænsninger ved platformen. Der mangler bedre muligheder for at kunne tilbyde en god virtuel oplevelse, som kan indeholde venteskærme, pausemusik, mulighed for at afspille videoer, lave live quizzer mv.

Svært at substituere oplevelsen af et fysisk event

Vi anerkender, at det kan være svært at substituere oplevelsen af et fysisk event på en virtuel platform, uanset om denne er skabt til formålet eller ej. Men med afsæt i moderne teknologier, kan man sagtens skabe en god inddragende oplevelse af ’at gå på opdagelse’ på en uddannelsesinstitution i et virtuelt miljø. Det kræver i højere grad understøttelse af godt asynkront indhold, men kan samtidig også med fordel kombineres med en række synkrone tiltag.

Der findes flere eksisterende digitale platforme, som i dag kan hjælpe uddannelsesinstitutioner med at afvikle deres traditionelle åbent hus-arrangementer, besøgsdage og brobygningsaktiviteter virtuelt. I Edura mener vi dog, at hvis uddannelsesinstitutionerne skal gøre det nemmere for de unge, så er vi nødt til at ty til nytænkende løsninger – og derfor har vi skabt et 360-graders koncept.

Eduras 360-graders koncept

Edura har skabt et 360-graders koncept, som grundlæggende giver den besøgende mulighed for virtuelt at gå på opdagelse i uddannelsesinstitutionens fysiske miljø. Konceptet består af 360-graders fotos, hvor den besøgende via interaktive og klikbare elementer får adgang til information og videoer, som giver et indblik i skolens uddannelsesmuligheder og studieliv.

Konceptets primære formål er at:

Det virtuelle koncept kræver udvikling af 360-graders fotos og indhold, herunder video-materiale – både instrueret indhold og videoer af de studerende uden script. Sidstnævnte skal sikre, at deltageren får en autentisk oplevelse, men kan også sagtens inddrage store dele af den eksisterende content, som uddannelsen har produceret tidligere.

Andre relevante artikler om Trivsel & Fastholdelse

Vil du forrest i køen når vi deler ny viden?

Over 600 læser allerede med når vi deler viden om vores arbejde med uddannelsessektoren

Ved tilmelding accepterer du behandling af dine data. Du kan altid framelde dig.