Temaserie: Forebyggelse af frafald på uddannelserne

Læsetid: 2 minutter
Temaserie: Forebyggelse af frafald på uddannelserne

Abonner på viden om trivsel og fastholdelse

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle vores fremtidige udgivelser om digitalisering og optimering af uddannelsessektoren.

I Edura har vi en mission om, at skabe den bedste og sikreste fremtid for alle unge mennesker ved at gøre læring lettere tilgængeligt, samt at vælge og gennemføre den uddannelse der er rigtig for den enkelte.

 

Fokus på frafald og fastholdelse på danske uddannelsesinstitutioner

Vi vil over den kommende periode sætte 100% fokus på frafald og fastholdelse af studerende på danske uddannelsesinstitutioner.

Vi er overbevist om at en god uddannelse betyder læring, progression og ikke mindst muligheden for at blive lige præcist dét menneske man har lyst til. Politisk betyder det at vi som samfund skal sikre:

1. At de rette uddannelser er til rådighed (politik og strategi)

2. Høj kvalitet i selve undervisningen (pædagogik og didaktik)

3. At uddannelserne udbydes på en tilsvarende og tilgængelig måde for modtageren (organisation, processer og teknologi)

4. At deltagerne får den rette støtte når interessen falder eller livet bliver svært af andre årsager (intervention og analyser).

Ét af de temaer, som vi er meget interesseret i, er fastholdelse på ungdomsuddannelserne. Hver eneste dag drøfter vi denne problemstilling med vores kunder, hvor vi har været involveret i mange projekter, som direkte eller indirekte har haft fokus på fastholdelse. Der er arbejdet med området i både Danmark og internationalt i mange år. En rapport fra 2013 estimerer, at frafald på danske videregående uddannelser koster samfundet op imod en mia. kr. om året.

Problemet er ikke nyt. Der har over de sidste mange år været lavet et utal af indsatser, foreninger, trepartsaftaler, udspil, reformer og lovændringer på området. Vi anerkender, at der ikke er noget quick-fix eller findes en enkeltstående indsats, der i sig selv løser udfordringen. Vi er dog alligevel overbeviste om at vores bidrag som privat aktør, og at en understøttelse af teknologi og data kan gøre en forskel. Vi har derfor hos Edura valgt at lægge vores fokus der hvor sektoren har mest brug for det.

På baggrund af det vil vi i vores arbejde på området:

1. Mobilisere og samarbejde med alle de interessenter der har erfaring, viden og indsigt i fastholdelse

2. Løbende dele og dokumentere konkrete erfaringer og resultater

Yderligere tror vi på:

1. Den Socialøkonomiske Investeringsmodel (SØM) og at indsatser indenfor fastholdelse og uddannelse skal kvantificeres som en del af beslutningsprocessen

2. At sociale investeringer og private aktører er en del af løsningen.

3. At teknologi og digitalisering har et disruption-potentiale indenfor både fastholdelse og afvikling af uddannelse

Vi har de seneste par uger mødtes med Økonomer uden grænser, DEA, Dansk Industri (DI), TECHCOLLEGE og mange andre, som alle har et indgroet ønske om at kunne have indflydelse på en bedre fastholdelse på uddannelsesområdet.

Vi vil over den kommende periode gå i dybden med problemet og udarbejde en temaserie, som skal belyse dette højtaktuelle samfundsproblem.

Har I konkrete erfaringer på området?

Vi ønsker, at indgå i dialog med aktører som enten vil med på rejsen, eller som har konkrete erfaringer på området.

Andre relevante artikler om Trivsel & Fastholdelse

Vil du forrest i køen når vi deler ny viden?

Over 600 læser allerede med når vi deler viden om vores arbejde med uddannelsessektoren

Ved tilmelding accepterer du behandling af dine data. Du kan altid framelde dig.