BETT i London 2023 – Erfaringer fra vores besøg og danske EdTech virksomheder

Læsetid: 3 minutter
BETT, en af verdens største messer for læringsteknologi og Ed-Tech, afholdt i London i 2023, var igen et sted for udveksling af ideer, produkter og nye trends inden for læringsteknologi og uddannelse. Jeg tog derover med min kollega fra Edura, Kristian Stagis for at blive klogere.

I denne artikel deler vi vores oplevelser og erfaringer som både besøgende, og fra perspektivet som deltagende med en dansk Ed-Tech virksomhed. Mere om det senere.

For det første var det tydeligt, at BETT fortsat har fokus på de korte fortællinger om udbyttet af læringsplatforme og læringsteknologi. Salg af teknologier og produkter var i højsædet, og der var fortsat ikke meget fokus på kompetenceudvikling og teknologiforståelse. Dette betyder, at der stadig er behov for mere fokus på digital didaktik og erfaringsdeling fra implementering af teknologier i undervisningen. Vi vil meget gerne kun fortælle de gode historier.

En trend, der var tydelig på messen, var det fortsat stigende fokus på immersive learning, hvor eleverne oplever en dybere interaktion med undervisningsmaterialet. 


AI var, nok ikke overraskende, også en gennemgående trend på messen. AI nævnes i langt over halvdelen af alle produktbeskrivelser, men det var ikke altid tydeligt, hvordan undervisere konkret kunne anvende det i deres undervisning for at skabe bedre læring eller trivsel.

En anden iøjnefaldende observation var, at gadgets og teknologier var mere rettet mod grundskolen og ’higher education’ end mod VEU og EUD. Det er opleves til tider som en udfordring at få taletid med folk, når man repræsenterer en særlig interesse for erhvervsuddannelse og hertil forståelsen for at integrere teknologi og digitale læring i disse uddannelser.

Et andet vigtigt emne, der var i fokus på BETT, var inklusion gennem digitalisering og digitale læringsprodukter. Dette er en vigtig trend i en tid, hvor lærere og elever har brug for teknologi, der kan støtte og fremme inklusion samt bringe klasserummet og læring tættere på elever med udfordringer.

Erfaringer fra gulvet

Jeg talte også med Gorm Eriksen fra StudentPulse, der deltog i BETT med sin danske Ed-Tech-virksomhed. Gorm fortæller, ”Danmark har et stærkt fokus på trivsel og fastholdelse, som mange internationale skoler og universiteter er interesseret i. Jeg er også imponeret over BETTs format, da scenerne var spredt ud mellem standene, hvilket gav en mere dynamisk og interaktiv oplevelse.” 

Gorm bemærkede også, at Ed-Tech er ’big business’. Flere lande er begyndt at investere i at fremme eksporten af Ed-Tech-virksomheder. Det var også tydeligt for ham, at det kræver hårdt arbejde at deltage i en så stor messe.

“Det er hårdt arbejde”

– Gorm Eriksen, CEO StudentPulse, om at stå på gulvet og have utallige (gode) samtaler om trivsel, læring og mirkomålinger .

Gorm udtrykte også en stor ros til stor ros til Dansk Industri, EdTech DK og Udenrigsministeriet for at gøre arbejdet for at få danske virksomheder med på BETT, og samtidig nævner Gorm, at det ville være fantastisk, hvis danske skoler tog yderligere initiativ til at hjælpe og samarbejde med den danske Ed-Tech-scene med at fremvise vores erfaringer fra at implementere teknologier og skabe de bedste forudsætninger for både elever og undervisere, hvad vi kan for omverden.

Hvad har vi ellers lært af BETT 2023?

I sidste ende bør vores mål altid være at bruge teknologi til at forbedre uddannelsessektoren ved at skabe enten bedre læring eller bedre trivsel, og BETT 2023 viste, at vi stadig har noget vej at gå for at opnå dette mål, men også at der er enormt håb og potentiale for at gøre en forskel gennem uddannelses- og læringsteknologi.

Vil Edura tage til BETT igen?

Ja, det kan jeg sagtens forestille mig, da det er en sund og direkte måde at mærke pulsen på Ed-Tech scenen uden for Danmarks grænser. Det er vigtigt at forstå, at teknologi kan spille en stor rolle i uddannelsessektoren. Men det er også vigtigt at have fokus på kompetenceudvikling og teknologiforståelse, så vi kan implementere disse teknologier korrekt og med succes 

Vi kan drage fordel af at lære fra andre landes initiativer, dele vores egne og deltage i konferencer som BETT for at forstå, hvad der sker på det globale marked. Det bliver spændende at se, hvilke trends der er dominerer næste år.

Kontaktinformation

Daniel Frey Longholm

Daniel Frey Longholm

dfl@edura.com

Vil du forrest i køen når vi deler ny viden?

Over 600 læser allerede med når vi deler viden om vores arbejde med uddannelsessektoren

Ved tilmelding accepterer du behandling af dine data. Du kan altid framelde dig.