Lisa Helmer Lund

Lisa Helmer Lund

Læsetid: 3 Minutter

Hvordan kom Rapid Learning Planner til verden?

10. april 2020

Edura har gennem de sidste 8 måneder udarbejdet et læringsspil, Rapid Learning Planner (RLP), som skal hjælpe med at nedbryde digitale læringsforløb. I denne artikel fortæller vi historien om RLP og om rejsen til det færdige produkt

Rapid Learning Planner (RLP) er et læringsspil, som er produceret af Edura. Læringsspillet er udviklet til at fungere som en metode til at nedbryde og planlægge et digitalt eller blended læringsforløb på en underholdende, interaktiv og lærerig måde. Spillet kan anvendes til at optimere digital læring for både uddannelsesinstitutioner, private virksomheder og af alle der benytter sig af digitale teknologier til læringsformål.

Læs mere om RLP her

Behov for digitalisering

I Edura har vi gennem en lang periode arbejdet med digitalisering i uddannelsesinstitutioner og virksomheder. Vi begyndte dog at lægge mærke til, at flere af vores kunder havde udfordringer med at bruge digital læring til at skabe værdi for deres forretning.

Vi valgte derfor at sætte os ned og forsøge at løse denne udfordring. Helt konkret var vores mål at finde en måde hvor vi på en let og forståelig måde kunne hjælpe vores kunder med at optimere og udnytte deres brug af digitale muligheder.

Det blev begyndelsen på historien om RLP. I løbet af de sidste 8 måneder har vi aktivt arbejdet med at udvikle et læringsspil i tæt samarbejde med vores private kunder, eksperter og testpersoner. Selve spillet er inspireret af lignede værktøjer, som vi er stødt på i vores arbejde med uddannelsessektoren. Dér hvor RLP skiller sig ud er, at spillet også henvender sig til personer uden undervisningserfaring, og som ikke kender til de mange muligheder, som digital læring kan bidrage med.

Stort potentiale for Digital Adoption

RLP er derfor i høj grad inspireret af det behov for god digitalt understøttet læring, som vi i længere tid har observeret hos vores kunder. Særligt så vi en unik mulighed for at nedbringe kompleksiteten i brugen af digital læring. Herudover vurderer vi, at potentialet for læring i relation til Digital Adoption er enormt. Netop det potentiale, vil vi gerne bidrage til at realisere på en god og interagerende måde – både for virksomheder og uddannelsesinstitutioner.

”I Edura ser vi, at uddannelsesinstitutioner har et behov for at nedbringe tiden i forbindelse med at digitalisere kursus og uddannelsesforløb samt at skabe bedre og mere centrale rammer i udviklingsprocessen. Det mener vi, at Rapid Learning Planner kan” – Jacob Friis Pedersen, Partner, salg- og marketingsansvarlig i Edura

Internationalt fokus

I Edura tror vi på, at spillet har et stort internationalt potentiale. Helt fra begyndelsen har vi haft fokus på at målrette spillet både mod Danmark, men også mod udlandet. Det er også derfor, at vi fra start har besluttet at udvikle spillet på engelsk.

I januar deltog vi også i BETT 2020 i London, som er en uddannelsesmesse med besøgende fra mere end 140 lande, der kan præsentere deres løsninger til hvordan teknologi kan optimere undervisning for studerende og undervisere. Her tog vi spillet under armen, og demonstrerede for de mange messedeltagere, hvordan spillet fungerer. De prøvespil vi havde i London, fik lige så begejstret en modtagelse, som vores tidligere spil med vores kunder.

Derfor føler vi os sikre på, at spillet kan skabe stor værdi for dem, som har brug for at administrere og planlægge et læringsforløb.

Vores læringsspil har allerede nu dannet rammen for udviklingen af flere blended og digitale læringsforløb – både for vores kunder og for vores egen virksomhed. Vi er derfor spændte på at kunne bidrage til en større Digital Adoption for vores kunder.

Webinar: Viden og værktøjer til at skabe bedre digital læring

Den 15. april 2020 kl. 15:00 afholder Edura et gratis Webinar, som tager udgangspunkt i værktøjet Rapid Learning Planner. Her sætter vi fokus på hvordan man laver gode digitale læringsforløb, og hvordan man gør planlægningen af digitale og blended læringsforløb nemmere. Webinaret er for alle dem, der benytter sig af, og har en interesse for digitale teknologier til læringsformål

Tilmeld Webinaret

Vores webinar afholdes online og afvikles via Microsoft Teams